Fietsen


FIETSEN

Fietsknooppunten Ook in Westerlo zijn ze niet meer weg te denken: de rechthoekige groen-witte borden met nummers van het fietsknooppuntennetwerk van de Kempen. Een netwerk van rustige fietswegen vormt de basis van dit concept waarbij men zelf een onbeperkt aantal fietstochten kan uitstippelen. Eindeloos combineren, dat is de grote troef van het fietsknooppuntennetwerk. Wie een kant en klare fietsroute op basis van de fietsknooppunten verkiest, kan zonder veel voorbereiding op weg.

Met de Meroderoute, de Keizer Karelroute en de Dimpnaroute krijg je drie mooie suggesties om het landschapspark de Merode te verkennen. Je kan de brochuresbestellen in de webshop. Het volledige fietsknooppuntennetwerk in de Kempen telt ruim 2.000 kilometer fietspaden en maakt gebruik van de allermooiste trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen.

Bestel je kaart in de webshop of koop ze bij Toerisme Westerlo en stippel je routes uit. Je kan ook met de digitale routeplanner aan de slag.

fietsnet.be


 MOUNTAINBIKE

Voor de avontuurlijke, sportieve fietser zijn er drie mountainbike routes in het landschapspark de Merode. Deze hoofdzakelijk onverharde routes kunnen in kleinere of langere lussen gefietst worden. De bewegwijzering met gekleurde driehoekjes zorgt ervoor dat je op het juiste pad blijft.

Vanuit Sporta Spot Kempen in Tongerlo (Geneinde 2-2260 Westerlo) is er een bewegwijzerde aanlooproute naar de mountainbikeroute in Herselt.

De kaart van het mountainbikenetwerk de Merode is te koop bij Toerisme Westerlo of in de webshop.

routeyou.com

 


FIETSVERHUUR

Heb je geen fiets of heb je geen fietsrek op je auto om je eigen fiets mee te brengen? En wil je toch eens graag een tochtje maken?

Dan kan je steeds een stadsfiets, een mountainbike of een elektrische fiets huren bij:

 

• 4 BIKES; Zandberg 34, Westerlo - tel +32(0)14 54 33 58

• JOMILA; Boerenkrijglaan 173, Westerlo - tel: +32(0)14 54 85 21

 


Wij hebben een fietsenstalling voorzien!