Auto - moto - scooter - etuktuk


Ben je minder mobiel of zit het weer een keer niet mee? Dan kan je toch nog op verkenning in Westerlo en omgeving. De abdijenroute is een bewegwijzerde route (Bewegwijzering: Blauw-witte borden) van 105 km voor auto's en moto's.

Toppers onderweg zijn uiteraard de drie Norbertijnenabdijen in Postel, Averbode en Tongerlo.

De Merode toerrit bestaat uit verschillende lussen doorheen de negen gemeenten van het landschapspark de Merode. Rustige wegen, idyllische plekjes, erfgoedpareltjes en mooie natuur zijn er in overvloed.

 


Toerrit de Merode

Westerlo is de Merodegemeente bij uitstek en de ideale uitvalsbasis om de rest van deze prinsheerlijke streek te ontdekken, nu dus ook met de wagen of de moto.

Met de toerrit kan je het hele jaar door genieten van de rustige wegen en mooie plekjes in het Merodegebied.

De route brengt je over ongeveer 100 km van Westerlo naar Tessenderlo, Diest, Scherpenheuvel en weer terug. Via een tweede lus cruise je zo 'n 70 km heen en weer naar Aarschot. De toerrit is opgesplitst in zes delen. Dat maakt het heel eenvoudig om een andere vertrekplaats te kiezen. In het roadbook vind je een duidelijke wegbeschrijving met het systeem bolleke-pijl en interessante weetjes.

Het roadbook is gratis verkrijgbaar.

 


eTuktuk en scooter

Tuktuks zijn niet alleen voor Azië. Vanaf nu kan je er ook mee op verkenning in het landschapspark de Merode. De oude stoomzagerij in Laakdal is de ideale uitvalsbasis voor een trip met een elektrische tuktuk. Geruisloos, zo geniet je in stilte van al het moois rondom. Een tablet en GPS-route geven tips en weetjes zodat je niks interessant mist. In een tuktuk is plaats voor vijf personen. Een persoon heeft wel een rijbewijs B nodig om de tuktuk te besturen. Verder is het poepsimpel en heel comfortabel. Ideaal voor een uitstapje met vrienden of familie.

Reserveren doe je op etuktuks.be

Cruisen op een eigentijdse scooter, alleen of met twee in het landschapspark de Merode, zonder dat je zelf een scooter hebt? Huur eens een scooter voor een halve of hele dag om rustig te genieten van de omgeving. Ook al heb je geen ervaring met een scooter, door de bouw en het rijcomfort is iedereen er zo mee weg. Klaar voor een ontspannen rit door de natuur en langs het historische erfgoed.

Check B-BIKES scooterverhuur voor meer info. Langestraat 119, Averbode - tel+32 (0)475 58 44 13